اقتصاد مقاومتی به عنوان رویکرد اصلی کشور و با تأکیدات مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد ابلاغ شده است. اصول این سیاستها تدوین و از سال 92 از سوی مقام معظم رهبری در قالب 24 بند ابلاغ شده است؛ اما آنچه مهم است، دغدغه رهبری جهت پیادهسازی سیاستهای مذکور است.
به دنبال افزایش بی رویه جمعیت و تبدیل استان تهران به بزرگترین قطب مهاجرپذیری در کشور، که به دلیل مرکزیت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی شهر تهران، وجود زمینه های اشتغال و سرمایه گذاری، امکانات آموزشی، رفاهی و ...، اجرای پروژه های مسکن مهر در اطراف استان و سایر موارد رخ داده است، نیاز آب در کلیه مصارف بویژه مصرف شرب (بر اساس داده های حاصل از نتایج آماربرداری، بیش از 95 درصد مصارف آبهای سطحی استان، مرتبط با مصارف شرب و کشاورزی می باشد) افزایش یافته است. افزایش روزافزون نیاز آبی و محدودیت شدید منابع آب منجر به برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی گردیده و روند بهره برداری از منابع آبهای زیرزمینی نیز به گونه ای بوده است که تقریباً تمام آبخوانها در محدوده استان تهران، با کسری حجم ذخایر آبی مواجه می باشند. بیشترین کسری حجم ذخایر آبی مربوط به محدوده مطالعاتی تهران-کرج و کمترین مربوط به محدوده مطالعاتی دماوند می باشد. متوسط کسری مخزن آب زیرزمینی سالیانه حدود 150 میلیون متر مکعب می باشد. این عدم توازن بین منابع و مصارف آب در استان در وضعیت درخور تامل می باشد.
با توجه به بحران منابع آب و لزوم جلوگیری از برداشت های مازاد یا غیر مجاز از منابع آب زیرزمینی و بمنظور کنترل مصارف و جلوگیری از فرونشست زمین ناشی از برداشت بی رویه، پروژه های تعادل بخشی آبهای زیرزمینی سالهاست که در دست اقدام می باشد. در راستای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی پروژه های انسداد چاههای غیر مجاز و نصب کنتورهای هوشمند و ادوات اندازه گیری در سردهنه های توزیع آب، برای شرکت آب منطقه ای بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.
با توجه به محدودیت اعتبارات عمومی و لزوم مشارکت بخش خصوصی در اتمام و اجرای طرحهای عمرانی به منظور دستیابی به آرمانهای اقتصاد مقاومتی، طرحهای شاخص این شرکت بعنوان پروژه های پیشنهادی اقتصاد مقاومتی شرکت به سازما ن مدیریت و برنامه ریزی استان منعکس گردیده است.
دراین راستا، خلاصه اقدامات و فعالیت های شرکت آب منطقه ای تهران در زمینه اقتصادمقاومتی به شرح ذیل آمده است: