سابقه مطالعات منابع آب و خاک در دشت گرمسار به حدود نیم قرن می رسد. اولین مطالعات فنی و مهندسی از اواسط دهه 1340 توسط کارشناسان سازمان خوار و بار جهانی ( فائو ) در قالب مطالعات طرح عمران ورامین و گرمسار آغاز گردید. کارشناسان فائو برای عمران و توسعه منابع آب و خاک دشت گرمسار با انجام مطالعات در سطح مقدماتی و شناسایی اجرای مجموعه طرح های زیر را توصیه نمودند: • احداث شبکه مدرن آبیاری و زهکشی دشت گرمسار • جدا سازی آب های شور و جلوگیری از ورود آن ها به شبکه آبیاری دشت گرمسار • احداث سد مخزنی جهت تنظیم جریان رودخانه حبله رود با هدف تامین نیازهای آبی دشت گرمسار در حال حاضر از مجموعه طرح های پیشنهادی فوق بخش های زیر اجرا شده است: شبکه آبیاری و زهکشی دشت گرمسار با مساحت ناخالص تحت پوشش 35000 هکتار و مجموعه کانالهای بتنی متشکل از 37 کیلومتر کانال اصلی و 116 کیلومتر کانال های درجه 2 و بیش از 240 کیلومتر کانالهای درجه 3 و 4 احداث شد و طی سال های 1360 تا 1365 تدریجا توسط شرکت آب منطقه ای تهران بهره برداری گردید. کانال انتقال آب سیمین دشت به گرمسار هم توسط شرکت آب منطقه ای تهران در دهه 80 به انجام رسیده در حال بهره برداری می باشد . بخش دیگری از مجموعه طرح های پیشنهادی احداث سد مخزنی برای تنظیم جریان رودخانه حبله رود است. مطالعات شناسایی انجام شده توسط کارشناسان فائو منجر به پیشنهاد احداث سد مخزنی بر روی رودخانه نم رود یعنی شاخه ای که بیش از 50% جریان حبله رود را تشکیل می دهد گردید. مطالعات مرحله اول احداث سد مخزنی نم رود در اوائل سال 1370 آغاز و در سال 1376 به پایان رسید.
-4اشتغال زایی طرح در حین اجرا (به صورت مستقیم و غیر مستقیم) و همچنین فراهم نمودن زمینه اشتغال در منطقه حین بهره برداری و جلوگیری از مهاجرت به کلان شهر ها
رودخانه نم رود در شرق استان تهران ، دارای دو شاخه اصلی به نام های گورسفید و فیروزکوه و تعدادی سرشاخه های فرعی می باشد که شاخه های اصلی آن در شمال روستای وشتان به یکدیگر می پیوندند و رودخانه واحدی را تشکیل می دهند که در جهت شمال غربی – جنوب شرقی جریان پیدا می کند. و پس از پیوستن رود فیروزکوه به آن، با نام حبله رود به سوی پهنه دشت گرمسار روان شده و اراضی آن را مشروب می نماید.