با تعیین حدود بستر و حریم، روند حفاظت از رودخانه ها و مدیریت سیلاب طبق اهداف از پیش تعیین شده قابل اجرا می باشد.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، مهندس "خسروارتقایی" مدیرعامل و رئیس هیات مدیره در نشست کارگروه تخصصی تعیین حد بستر و حریم و پهنه بندی سیل براساس توافقنامه همکاری سه جانبه شهرداری، شورای اسلامی شهر تهران و وزارت نیرو گفت: با شناسایی نقاط حادثه خیز می توان برنامه ریزی ویژه ای براساس مبانی اصولی صورت داد و تمهیدات لازم را برای پیشگیری از حوادث و سوانح احتمالی در نظر گرفت.
وی افزود: در حال حاضر سیمای وضعیت رودخانه های تهران در دسترس است و این امر باید در طرح تفصیلی دیده شده و در طراحی شهری اعمال گردد.
ارتقایی بر ارزیابی مطالعات پهنه بندی سیلاب رودخانه های شهر تهران توسط مشاوران سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برای شناسایی نقاط حادثه خیز ناشی از ساخت و سازهای غیراصولی تاکید کرد.
وی با اشاره به وظایف وزارت نیرو به عنوان حاکمیت آب، اظهار داشت: چنانچه نقاط بحرانی و حادثه خیز را در نوسازی و نقشه ها ببینیم در صورت بروز سیل کمترین خسارات جانی و مالی راخواهیم داشت.
وی همچنین ضمن تاکید بر لزوم ادامه همکاری ها بین شهرداری تهران و شرکت آب منطقه ای تهران و پیگیری جدی امور تا حصول نتیجه، از آمادگی آب تهران جهت واگذاری سیستم هشدار سیل رودخانه های "در بند" و "گلابدره" به سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران خبر داد.
گفتني است، در قالب این کارگروه تخصصی، موضوع تبیین مفاهیم و مبانی فنی و حقوقی، تبادل آمار واطلاعات و نقشه های موجود و تعیین و ارائه و اعمال حد بستر وحریم رودخانه ها و ایجاد بانک اطلاعاتی مشترک انجام می پذیرد.
همچنین نحوه انطباق و اعمال نقشه های بستر و حریم رودخانه ها در طرح تفصیلی شهر تهران و مسایل و مشکلات موجود مورد بحث و تبادل نظر قرار می گیرد.