مدیر امور آب تهران بزرگ از جمع آوری خاکریزی های صورت گرفته در بستر رودخانه کن (جهانآباد) با دستور مقام قضایی خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، مهندس "محمد رضا خانیکی" امروز (چهارشنبه) با اعلام این خبر گفت: واحد گشت و بازرسی امور آب تهران بزرگ، پس از شناسایی خاکریزی های غیرقانونی توسط شرکت سپاسد (پیمانکار شهرداری تهران جهت ساخت متروی شاهد) در بستر رودخانه کن (جهانآباد) نسبت به ابلاغ اخطاریه قانونی به متخلفین اقدام و از ادامه کار نیز جلوگیری کرد.
خانیکی با اشاره به اینکه این تخلف در اتوبان تهران-قم، روستای جهانآباد انجام شده است، تاکید کرد: از آنجا که این تخلف موجب بر هم زدن رژیم طبیعی رودخانه و مسدود شدن مسیر رودخانه در زیر پل جهانآباد گردیده و احتمال وقوع سیلاب و ورود آب به داخل اتوبان تهران-قم و در نهایت بروز خسارت های جانی و مالی، می رفت، خاکریزی ها جمع آوری شد.
وی یادآور شد: متاسفانه متخلف به مفاد اخطاریه های صادر شده هیچگونه توجهی نداشت و عملیات خاکریزی در بستر رودخانه کن را ادامه داد.
خانیکی سپس به تبصره سه ماده دو از قانون توزیع عادلانه آب اشاره کرد و گفت: این تبصره تاکید دارد که ایجاد هر نوع اعیانی و حفاری و دخل و تصرف در بستر رودخانهها، انهار طبیعی، کانال های عمومی، مسیل ها، مرداب و برکه های طبیعی ممنوع است، مگر با اجازه وزارت نیرو، لذا امور منابع آب تهران بزرگ بر این اساس و همچنین با استناد به ماده 690 قانون مجازات اسلامی، در چارچوب قوانین و مقرارت جاری، نسبت به طرح موضوع در مرجع قضایی صالح و اخذ دستور قضایی در خصوص جمعآوری کامل خاکریزی های انجام شده، اقدام نمود.
مدیر امور منابع آب تهران بزرگ در ادامه، اظهار کرد: با هماهنگی های صورت گرفته و حضور نیروی انتظامی و مأمورین اجرایی این سازمان، با ماشینآلات مهیا شده، نسبت به اجرای دستور قضایی اقدام گردید که در این راستا، حدود سه هزار مترمکعب خاکریزی های صورت گرفته از محل خارج و بستر رودخانه آزادسازی و به وضع سابق بازگشت.
خانیکی با تأکید بر این که حفاظت از منابع آب سطحی و زیرزمینی وظیفه مهم، حساس و خطیر امور منابع آب در سطح استان تهران است، گفت: این امور به عنوان نماینده شرکت آب منطقه ای تهران، با هرگونه تخلف در ارتباط با منابع آبهای سطحی و یا زیرزمینی برخورد قاطع و قانونی می کند.
وی همچنین اظهار کرد: متأسفانه گاهی متخلفان از نوع دستگاههای اجرایی هستند که با وجود آگاهی از شرایط منابع آب در کشور و اهمیت حفاظت از این منابع به ویژه رودخانه ها که مسیر و مجرای عبور آب و منبع تغذیه طبیعی آبخوان ها هستند، اقدام به دخل و تصرف در بستر مجاری آب های سطحی می کنند که این کار علاوه بر خسارت شدید و جبران ناپذیر به این منابع حیاتی که جزء سرمایههای ملی کشور است، در آینده میتواند حوادث زیان باری از جمله وقوع سیلاب را به همراه داشته باشد.