مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: در حال حاضر هیچ راهی به جز اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به نسل آینده برای مدیریت بر منابع آب نداریم.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، "عبدالله اسکویی" امروز (سه شنبه) در آیین امضای تفاهم نامه طرح دانش آموزی نجات آب در استان تهران که در محل سد لتیان برگزار شد، اظهار کرد: تحلیل و بررسی ها نشان می دهد که در سال های آتی هیچ راهی به جز آموزش و آگاهی رسانی به نسل آینده برای مدیریت بر منابع آب وجود نخواهد داشت چراکه این دانش آموزان هستند که بعدها در جایگاه های مدیریتی و اجتماعی کشور نقش تعیین کننده ای خواهد داشت.
وی تاکید کرد: سازمان ملل برای کشورمان از تعریف کشور سازگار با کم آبی استفاه نموده است و بنابراین باید به گونه ای زندگی کرد که سبک زندگی و کار و زندگی اجتماعی با وضعیت موجود منابع آب همراه شود.
اسکویی با بیان اینکه ویژگی طرح دانش آموزی نجات آب یا داناب استفاده از نظام مشارکتی است، گفت: این طرح به صورت کاملا نظام مند در حال اجرا است که مهمترین نظام آن استفاده از کارهای مشارکتی و اموزش های کیفی به دانش آموزان است.
وی مخاطبان طرح داناب را دوره های راهنمایی قدیم و متوسطه ذکر کرد و گفت: با توجه به اینکه شرکت های آب و فاضلاب مفاهیم ابتدایی آب را به دانش اموزان مقاطع ابتدایی و پیش دبستانی آموزش می دهند، این طرح بر آموزش و تربیت دانش آموزان متوسطه و راهنمایی قدیم تاکید دارد چراکه مفاهیم اساسی تری مثل آب مجازی و اقتصاد آب در آن مطرح می شود.
اسکویی با بیان اینکه در این طرح تلاش می شود آموزش ها به صورت غیرمستقیم و مشارکتی و با حضور فعال دانش آموزان اجرا شود، گفت: نظام های ارتباطی با مخاطبان طرح، نظام رسانه ای و نظام ارزیابی نیز در این طرح دیده شده است تا بتوان در بخش های مختلف به صورت روش مند و علمی پیش رفت.
مدیرکل روابط عمومی شرکت مدیریت منابع آب ایران در ادامه، تصریح کرد: در تعریف مبانی اجرایی طرح داناب از نظریه های علمی دنیا و تجربه هایی که در سطح کشورهای مختلف وجود داشته استفاده شده است.
اسکویی در عین حال یادآور شد: با بررسی های انجام شده مشخص گردید که مشارکت و همکاری نزدیک شرکت های آب منطقه ای و آموزش و پرورش در سطح کشور به شکل بسیار قوی تر و موثرتری نسبت به اجرای طرح های مشابه در دنیا بوده است و این نشان می دهد که این طرح وام دار کشورهای غربی نیست.
وی همچنین اظهار کرد: روش اجرای طرح و قابلیت های آن سبب شده تا کارشناسان نسبت به مطرح کردن طرح در سطح بین المللی نیز توصیه هایی کنند اما تلاش شده است تا طرح داناب وارد حواشی نشود و راه خود را ادامه دهد.
اسکویی تاکید کرد: آب یک موضوع فرابخشی است و تنها وزارت نیرو و شرکت های زیرمجموعه آن نمی توانند به آن توجه کنند بلکه این موضوع نیازمند توجه و همکاری همه بخش ها است.
وی تصریح کرد: ایران کشوری کم آب است و باید این نگاه و باور را در بین مردم ایجاد نمود تا بر اثر یک بارندگی تصور نشود مشکلات آب برطرف شده است. تنها نوار شمالی و غرب کشور از بارش های خوبی برخوردار هستند و مابقی سطح سرزمین ایران خشک و نیمه خشک است و این موضوع باید مورد توجه همگان قرار گیرد.