مدیر دفتر بهرهبرداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقهای تهران گفت: از حدود یک هفته آینده برداشت از سد لار از شش متر مکعب در ثانیه به سه متر مکعب در ثانیه می رسد و به تبع، با کاهش تراز و حجم مخزن، فرار آب که اکنون پنج متر مکعب در ثانیه است، کاهش پیدا می کند.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، مهندس "محمد شهریاری" امروز (چهارشنبه) در جریان بازدید مدیرعامل آبفای کشور از سد لار با اشاره به اینکه حجم کل مخزن سد لار 960 میلیون مترمکعب و حجم مفید آن 860 میلیون مترمکعب است، گفت: رودخانه سفید آب که به سد لار می ریزد، تقریبا خشک شده و تنها باریکه ای از آب باقیمانده است. همچنین تراز آب در حال حاضر هشت متر پایینتر از تونل ارسال آب به سد لتیان و تصفیه خانه پنج سوهانک قرار گرفته، لذا ناگزیریم آب را با پمپاژ ارسال نماییم که در حال حاضر شش مترمکعب در ثانیه آب به سمت تهران پمپاژ میشود.
مدیر دفتر بهره برداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقهای تهران با تاکید بر اینکه در حال حاضر 30 میلیون متر مکعب آب در مخزن سد باقی مانده است، گفت: سال گذشته در زمان مشابه آب موجود در سد حدود 66 میلیون متر مکعب بود.
شهریاری با تاکید بر اینکه حجم موجود در سد لار ناچیز و تقریبا سد خالی از آب شده است، گفت: امکان بارندگی در پاییز وجود دارد، اما با توجه به خاص بودن شرایط منطقهای سد لار نزولات جوی به صورت برف است که در سال آینده میتوان از آن بهره برداری کرد.
وی در مورد بیشترین حجم ذخیره شده در سد لار گفت: تنها در سال 1371، حدود 430 میلیون مترمکعب آب در سد لار ذخیره شده بود.
مدیر دفتر بهره برداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقهای تهران با تاکید بر اینکه در حال حاضر از حجم مرده سد بهرهبرداری میشود، گفت: در شرایط نرمال برای ایمنی و پایداری سد نباید وقتی حجم آب به 100 میلیون متر مکعب می رسد و وارد حجم مرده می شود از آن برداشت کرد، اما به دلیل حساسیت تامین آب شرب تهران برداشتها ادامه دارد.
شهریاری با اشاره به اینکه در حال حاضر پنج متر مکعب در ثانیه آب وارد مخزن سد لار میشود، گفت: شش متر مکعب در ثانیه از سد برداشت میشود و پنج متر مکعب در ثانیه نیز فرار آب داریم.