به مناسبت هفته پدافند غیرعامل؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، "غلامحسین محمدی" رییس گروه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل در این نشست ضمن گرامیداشت هفته پدافند غیرعامل عنوان کرد: برگزاری این نشست با توجه به پیش بینی های سازمان هواشناسی مبنی بر وقوع بارش های فراتر از نرمال در پاییز سال جاری و زمستان در راستای جلوگیری از مخاطرات حوادث طبیعی از جمله سیلاب به منظور آمادگی شرکت مهم و ضرری می باشد.
وی در ادامه از برگزاری مانور تمرینی – آموزشی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل صنعت آب و برق برای استانهای منطقه مرکزی شمال کشور در سال جاری خبر داد و افزود: این مانور با حضور شورای هماهنگی مدیران مدیریت بحران و پدافند غیرعامل صنعت آب و برق استانهای منطقه مرکزی شمال کشور با هدف هماهنگی، همافزایی و انسجام بخشی در این حوزه به میزبانی شرکت آب منطقه ای تهران برگزار می شود.
محمدی افزود: تدوین سناریو بر اساس تهدیدات غالب و اجرای مانور دور میزی با حضور تمامی مدیران دفاتر مدیریت بحران و پدافندغیرعامل صنعت آب و برق استانهای تهران، قزوین، البرز، قم، مرکزی و مازندران از برنامههای پیشبینی شده این نشست است.
"محمدرضا خانیکی" مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت در ادامه این جلسه در خصوص وضعیت ریزش های جوی عنوان کرد: با گذشت سومین سال خشکسالی از ابتدای سال آبی تا پایان شهریور ماه 198 میلی متر بارش در استان تهران ثبت شد که در مقایسه با بلند مدت شاهد کاهش 30 درصدی بارش ها بودیم.
وی توضیح داد: با ثبت 14 میلی متر بارش در مهرماه سال جاری شاهد افزایش 50 درصدی بارش ها نسبت به متوسط بلند مدت هستیم؛ اگرچه با فعالیت این سامانه های بارشی، نخستین ماه سال آبی جاری، نسبت به دوره بلند مدت با 75 درصد افزایش سهم نزولات جوی، مواجه است اما بر اساس نتایج حاصل از اندازه گیری جریان های رودخانه ای، بدلیل فقر قابل توجه شرایط رطوبتی خاک، کاهش دما و ریزش برف در ارتفاعات، این بارندگی ها سهم ناچیزی در افزایش حجم آورد و ورودی به سدهای تامین کننده منابع آب شرب تهران داشته است.
خانیکی با بیان اینکه بر اساس پیش بینی های سازمان هواشناسی بارش ها در برخی از مناطق کشور فراتر از نرمال برآورد شده است، تصریح کرد: این وضعیت در استان تهران کمی متفاوت خواهد بود. در نیمه ی اول آبان ماه وضعیت بارش استان در شرایط زیر نرمال می باشد و از هفته سوم شرایط به صورت مناسب تری خواهد بود.
خانیکی اضافه کرد: بر اساس پیش بینی های هواشناسی بین المللی نیز با توجه به پدیده ال نینو نیمه ی آبان تا نیمه ی آذرماه حدود 40 میلی متر بارندگی خواهیم داشت که بارندگی قابل توجهی است و در نیمه ی آبان تا اواسط دی ماه نیز احتمال وقوع بارش ها بیش از حد نرمال پیش بینی شده است.
مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت در خصوص وضعیت دما گفت: در زمستان امسال وضعیت دما بالای نرمال خواهد بود که در برنامه ریزی منابع و مصارف آب باید به این امر توجه ویژه شود ؛چرا که در فصل زمستان ذخیره برفی زودتر از زمان موعد ذوب می شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه بارش ها از نیمه ی آبان تا آذرماه فرانرمال می باشد، لذا بایستی اقدامات لازم در خصوص لایروبی و بازگشایی نقاط حادثه خیزوگلوگاه ها انجام تا از خسارت های احتمالی جلوگیری شود.