به منظور مدیریت مخزن و خروج رسوبات حاصل از سیلاب؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، "علیرضا ارسطویی" با بیان این مطلب اظهار کرد: با بازشدن دریچه های تحتانی،بخشی از رسوبات دریاچه سد به صورت روان آب به سمت خروجی رودخانه جاجرود به پیش می رود.
وی در ادامه افزود: بر اساس دستورالعملهای بهرهبرداری جهت بهره برداری بهینه ، مدیریت مخزن و در راستای افزایش پایداری سد هر ساله بعد از عبور از سیلاب های بهاری و آبگیری مخزن که تراز دریاچه سد به حداکثر میرسد، بازگشایی دریچههای تخلیه تحتانی در برنامه قرار میگیرد.
ارسطوئی درباره باز شدن دریچههای تحتانی سد لتیان بیان داشت: در این عملیات طبق برنامه ریزی انجام شده دریچه تخلیه تحتانی باز و رسوبهای ریز دانهای که پشت جسم سد جمع شده تخلیه میشود.
مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه ای تهران با بیان اینکه با باز شدن دریچهها بخشی از رسوبات تخلیه و عمر مفید سد افزایش مییابد، تصریح کرد:با این اقدام همچنین از دریچهها در ترازهای پایینتر هم می توانیم بهرهبرداری لازم را داشته باشیم.
ارسطوئی همچنین عنوان کرد: هم اکنون 580 میلیون متر مکعب آب در پشت سدها ذخیره شده است که نسبت به مدت مشابه که 613 میلیون متر مکعب بوده است کاهش را نشان میدهد.
وی حجم آب ذخیره شده در مخزن سد لتیان را حدود 51 میلیون مترمکعب عنوان کرد و گفت: این مقدار نسبت به 54 میلیون متر مکعب سال گذشته 3 میلیون متر مکعب کمتر شده است.
مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه ای تهران یادآور شد: آب رها سازی شده در این عملیات در پایین دست و در مخزن سد ماملو ذخیره شده و برای مصرف آب شرب کلان شهرهای تهران وشهرهای جنوب شرق استان تهران مورد استفاده قرار می گیرد .