از ۱۶ لغایت ۱۹ اسفند ماه سال جاری،
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، « محمدرضا خانیکی » با بیان این مطلب اظهار کرد: سامانه بارشی 16 لغایت 19 ، اسفند ماه سال جاری با ثبت متوسط بارش 23.2 میلی متر در سطح استان تهران ، موج قابل توجهی از ریزش های جوی ، به ویژه در ارتفاعات و حوضه آبریز سدها را ثبت نمود.
خانیکی افزود: بر اساس اطلاعات دریافتی از 130 ایستگاه سنجش پارامترهای آب و هواشناسی مستقر در نقاط مختلف استان، این سامانه بارشی با 78.6 میلی متر بارندگی در حوضه آبریز سد لار ، 73.3 میلی متر بارندگی در حوضه آبریز سد امیر کبیر ، 63.9 میلی متر بارش در حوضه سد طالقان ، 54.6 میلی متر بارندگی در حوضه سد لتیان و 34.2 میلی متر بارندگی در حوضه سد ماملو ، توانست موجب افزایش 2 تا 7 برابری آبدهی ورودی به سدهای حوضه عملکرد استان تهران گردد.
مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه ای تهران تصریح کرد: با تلاش شبانه روزی همکاران، در روزهای تعطیل کاری و با استقرار تیم های کارشناسی و 6 گروه صحرایی 120 عملیات اندازه گیری سیلاب در کلیه رودخانه های استان تهران در حوضه آبریز سدهای تامین کننده آب شرب تهران انجام و نتایج محاسبات به طور مستمر در اختیار همه مدیران و متولیان تصمیم گیری منابع آب قرار گرفت.
خانیکی با اعلام اینکه بودجه برفی قابل توجه بهمن ماه ، باعث افزایش ضریب رواناب حاصل از بارش های این سامانه گردید، توضیح داد: بر اساس محاسبات انجام شده در حوضه آبریز سدها ضریب رواناب در در دوره فعالیت 4 روزه این سامانه بارشی ، در یک روند افزایش قابل توجه بازه ای از 9 تا 17 درصد را در بر گرفت.
وی ابراز امیدواری نمود : با توجه به شدت بارش های این سامانه بارشی و کاهش دمای حادث شده در سطح استان، در دوره تداوم آن، همچنان بتوان در سامانه های بارش آتی ، در صورت مهیا شدن شرایط هیدرولوژیکی، انتظار افزایش بیشتر ضریب در حوضه آبریز سدها را متصور بود.
مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه ای تهران در پایان خاطر نشان کرد: اگر چه این سامانه بارشی ، توانست وضعیت بارشی های اسفند ماهی در حوضه آبریز سدها را نسبت به دوره بلند مدت ، به وضعیت نرمال برساند، اما همچنان ریزش های جوی از ابتدای سال آبی تا 20 اسفند ماه، در حوضه آبریز سدها با کاهش 20 تا 30 درصدی مواجه است که لزوم توجه به فرآیند های صرفه جویی در مصارف آب را ضروری می نماید.