به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، در این کارگاه که با همت دفتر مشاور زنان و خانواده شرکت برگزار شد، “زهره کیایی” مشاور خانواده در این کارگاه عنوان کرد: در زمینه فرزند پروری باید والدین در سه حوزه دانش، بینش و توانش کار کرده و اطلاعات لازم را در این موارد کسب نمایند.
وی با بیان اینکه کسب اطلاعات در زمینه تربیت فرزندان باید متعادل و به جا باشد، تصریح کرد: اطلاعات زیاد نیز موجب سر در گمی والدین می شود و زمینه استرس و اضطراب را فراهم می نماید.
کیایی افزود: بچهها موجوداتی زنده محسوب می شوند که باید با شیوه پرورش یک موجود زنده آنها را تربیت نمود، ما به جای معلم نجار و نقشه نجاری، به مربی باغبان و اصول باغبانی نیاز داریم. مربی چیزی فراتر از معلم است.
کیایی با اشاره به اینکه تجربه مادر بودن بسیارشیرین است، اضافه کرد: اگر مادر علاوه بر برطرف کردن نیاز فرزند برای کارهای شخصی و تفریحات خود زمان بگذارد، فرزند وی ارزشمند بودن رو می آموزد که مقوله بسیار با اهمیتی است.
وی موضوع داشتن بینش در فرزند پروری را مهم دانست و بیان کرد: در هر عصر و دوره ای برای رشد کودکان فرصت های طلایی تربیتی زیادی وجود دارد که شاید در نگاه اول به چشم نیایند. استفاده درست و به جا از این فرصت ها ست که می تواند در ساختن شخصیت سالم و خود شکوفایی فرزندانمان و حتی جامعه، تاثیر ات عمیقی بگذارد.
کیایی ادامه داد: اگر به این باور برسیم که همیشه فرصتی برای رشد و بالندگی بچه ها وجود دارد، سخت ترین شرایط زندگی هم برایمان میدان آزمایشی می شود تا از سختی ها و ناملایمات برای تربیت بهتر کودکان استفاده کنیم.
روانشناس و مشاور خانواده درست تربیت کردن فرزندان را از بدو تولد خیلی مهم دانست و گفت: والدین نیازمند بینش فرزند پروری می باشند، چرا که تربیت نادرست فرزندان به نسل های آینده منتقل خواهد شد.
وی در ادامه توانش را عملکرد دانش و بینش در فرزند پروری عنوان و توضیح داد: بهداشت روانی کودکان به شیوه تعامل والدین با آن ها بستگی دارد با وجودی که هر پدر و مادری در آرزوی فراهم ساختن بهترین امکانات در خانه می باشد، امّا ممکن است به شیوه صحیحی آن ها را در اختیار فرزندانشان قرار ندهند بنابراین تربیت فرزند یک فرایند است که در حضور والدین هماهنگ در جوی امن و با ثبات با تکنیک های روانشناسی برای رشد استعداد ها و توانایی ها باید اجرایی گردد.
کیایی تربیت فرزندان را وظیفه پدر و مادر در کنار یکدیگر دانست و در خصوص فرزند پروری مادرهای شاغل گفت: مادری که شاغل هست با برنامه ریزی و مدیریت درست می تواندعلاوه بر برآورده کردن نیازهای اولیه کودک حس مسوولیت پذیری را نیز به او بیاموزد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این نکته که اختلاف نظر والدین نباید وارد زندگی خانوادگی و فرزندان شود، بیان کرد: کودکان نباید از این اختلاف آگاهی یابند.
کیایی در پایان خاطر نشان کرد: بهترین زمان برای تربیت کودک از سنین مدرسه تا پیش از رسیدن کودک به نوجوانی است، زیرا کودکان در این دوره هنوز به شدت تحت تأثیر والدین بوده و از طرف دیگر توانایی ذهنی آنها برای درک و پذیرش مسائل مختلف نسبت به سالهای قبل رشد بیشتری کرده است.