مدیر امور منابع آب شهریار در گفتگو با برنامه در استان عنوان کرد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، "محمدرضا گیتی پژوه" در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار برنامه در استان (شبکه 5) با بیان این مطلب اظهار کرد: برداشت غیرمجاز و استفاده نادرست از سفره های آب زیرزمینی موجب پایین رفتن سطح آب شده که این امر طبیعتا نظم و انضباط برداشت آب و بیلان منطقه را به هم زده که اثرات مخربی بر سفره های آب زیرزمینی خواهد گذاشت.
وی ادامه داد: فرونشست زمین و حفر چاه های غیرمجاز اثرات منفی خود را در شاخص های مختلف توسعه و بحث تامین آب شرب، صنعت و خدمات به خوبی نشان می دهد . در حال حاضر بیشترین میزان فرونشست متعلق به دشت تهران- شهریار (36 سانت در سال) می باشد که مخرب ترین اثر برداشت های غیرمجاز به واسطه حفر چاه های غیر مجاز است.
گیتی پژوه در خصوص نحوه شناسایی چاه های غیرمجاز عنوان کرد: گروه های گشت و بازرسی این امور علی رغم وسعت بالای منطقه شهریار بسیار فعال بوده و به طور منظم گشت و پایش انجام و شناسایی صورت می گیرد. همچنین این امور با شوراها، دهیاری ها و ارگان های مستقر در محل هم ارتباط داشته و با انعکاس گزارش های مردمی شناسایی چاه های غیر مجاز صورت می گیرد.
مدیر امور آب شهریار با بیان اینکه اگر موضوع آبیاری قطره ای و توزیع همگن آب از چاه های مجازرعایت شود نیازی به حفر چاه های غیر مجاز نخواهیم داشت، تصریح کرد: متاسفانه زیاده خواهی و تغییر کاربری ها باعث می شود که مردم به سمت حفر چاه های غیر مجاز بروند. اگر رعایت الگوی کشت و روش های نوین آبیاری جدی تلقی شود، با مقدار آبی که از چاه های مجاز در اختیارکشاورزان قرار گرفته مشکلی پیش نخواهد آمد.
وی نصب کنتور هوشمند بر روی چاه های مجاز را در راستای طرح احیا و تعادل بخشی به عنوان ابزار کنترلی برداشت آب دانست و هشدار داد: شرکت آب منطقه ای تهران با حفاران غیرمجاز چاه به شدت برخورد می کند و خوشبختانه مراجع قضایی ، اداری و سیاسی استان نیز با ما همراه و همکاری می نمایند.
گیتی پژوه در پایان خاطر نشان کرد: قبل از اینکه این امور متخلفین را شناسایی کند و با آن ها برخورد قضایی شود بهتر است که به این درک عمیق رسیده باشند که آب نیست و مراقب آب باشیم.