به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، "یوسف رضاپور" در این بازدید اظهار کرد: استملاک اراضی و املاک باقی مانده واقع در مخزن سد نم رود و جاده های جایگزین باید هرچه سریع تر انجام شود و برای این منظور ضرورت دارد کل اعتبار مورد نیاز استملاک به صورت کامل تامین تا استملاک اراضی باقی مانده به صورت یکپارچه و جامع انجام گردد.
وی ادامه داد: تنها مانع موجود در مسیر آبگیری کامل و بهره برداری سد مخزنی نم رود، تملک اراضی واقع در حریم سد است که نیازمند تامین اعتبار کافی و مورد نیاز می باشد.
در ادامه "عادل ساعدی" مجری طرح سد مخزنی نم رود با ارائه گزارش آخرین وضعیت پیشرفت طرح، تصریح کرد: عملیات اجرایی بدنه سد نم رود و عملیات تکمیلی تاج سد از جمله نصب هندریلها و روشنایی تاج سد نیز به اتمام رسیده است.
ساعدی با بیان اینکه خوشبختانه با تمهیدات صورت گرفته، تجهیزات هیدرومکانیکال سد نیز تکمیل و بازرسی های فنی، حمل، نصب و تست های مربوطه انجام و آماده مانور می باشند، تصریح کرد: مساعدت ها و همکاری های خوبی که ذی حسابان شرکت در بخش جاری و طرح انجام دادند، منتج به اتمام بدنه سد نم رود شد و این طرح جزو طرح هایی است که دارای بیشترین انضباط مالی است.
مجری طرح سد نم رود همچنین اضافه کرد: بخش عمده بتن سرریز انجام شده و بنا به محدودیت های منابع مالی ناگزیر شدیم در زمستان سال گذشته تمام جبهه های کاری را به سمت بدنه سد گسیل نماییم که با این اقدامات از حداکثر ظرفیت اجرایی کارگاه جهت اتمام بدنه سد استفاده کردیم.
وی با اشاره به اینکه با اتمام بدنه سد، پیمانکار در بقیه جبهه ها از جمله تکمیل سرریز، جاده های ارتباطی، محوطه سازی و ساختمان کنترل در حال فعالیت می باشد، عنوان کرد: تلاش بر این است تا زمان اتمام کل طرح در سال آینده پیشرفت های فیزیکی و ریالی هماهنگ در کنار هم انجام شوند.
ساعدی افزود: برای اجرای بدنه این سد خاکی با ارتفاع 83.5 متر از پی، عرض 545 متر، تاج سد به طول 680 متر و عرض 12 متر، در مجموع 4 میلیون و 991 هزار متر مکعب خاکبرداری و 7 میلیون و 700 هزار متر مکعب خاکریزی انجام شده است.
مجری طرح سد نم رود با اشاره به اینکه در این سد دو تونل انحراف و آبیاری در مجموع به طول 1465 متر و قطرهای تمام شده 3.5 و 2.5 متر احداث شده است، اظهار کرد: عملیات نصب تمامی تجهیزات و دریچههای هیدرومکانیکال تنظیم کننده جریان آب خروجی سد در این تونلها به اتمام رسیده است.
ساعدی همچنین خاطرنشان کرد: سد نم رود در 118 کیلومتری شرق تهران و در شهرستان فیروزکوه با هدف ذخیره و تنظیم سالیانه 120 میلیون متر مکعب آب شرب، کشاورزی و صنعتی اراضی پایین دست سد، بهبود و توسعه الگوی کشت اراضی کشاورزی به مساحت بیش از 35 هزار هکتار، روی رودخانه نمرود احداث شده و در صورت آبگیری کامل این سد، 138 میلیون متر مکعب قابلیت ذخیره آب داشته که پس از بهرهبرداری نقش مهمی در احیای آبخوان منطقه، جلوگیری از افت تراز سفرههای زیرزمینی، توسعه گردشگری، اقتصادی، اشتغال، تولید منطقه فیروزکوه و استان سمنان خواهد داشت.