مدیر عامل شرکت آب منطقه ای تهران از کاهش رواناب هاي 35 تا 40 درصدي حوضه استان تهران در يك دوره 10 ساله خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، مهندس "خسرو ارتقایی" امروز (چهارشنبه 27 آذرماه 92) در همايش بزرگداشت هفته پژوهش كه در سالن كنفرانس شركت برگزار شد، اظهار کرد: با مقايسه ميزان بارش ها و رواناب هاي ثبت شده در يك دوره 10 ساله يعني از سال 82 تا 92، اگر کاهش بارش هاي تهران و البرز حدود 20 درصد باشد ميزان كاهش رواناب ها در همين مدت بيش از 35 تا 40 درصد بوده است.
ارتقایی اضافه كرد: اين موضوعي است که به صورت مكرر در شورای آب کشور مطرح مي شود و ذهن همه مسئولان را به خود جلب كرده و در اين خصوص، دیدگاه های متفاوتی در ميزان بارش، وضعيت پراكنش آن ها، برداشت هاي بالادست سدها و غيره نیز وجود دارد اما مسأله اي كه براي همه روشن است، وضعيت نامساعد رواناب ها است كه با وجود بارش هاي مثبتي كه امسال وجود دارد، هنوز هم با مشكل مواجه است.
ارتقايي در ادامه اين نشست، يادآور شد: این موضوع در حوضه هاي آبریز به خصوص در حوضه رود خانه کرج، جاجرود و طالقان که منبع تامین کننده آب شرب تهران هستند، صدق مي كند، اما در مورد سد لار و حوضه آبريز آن این مسأله درست نيست، زیرا برداشت های عشایری در اين منطقه محدود است.
ارتقایی سپس اظهار كرد: شركت آب منطقه اي تهران در حوضه رودخانه حبله رود به صورت مشخص و با جزئيات بسيار مطالعه كرده است. مطالعه ها در اين حوضه نشان مي دهد كه در حوضه حبله رود مطالعه ها نشان دادکه ورودی بن كوه به دشت گرمسار 30 درصد کاهش رواناب ها وجود دارد و ميزان ورودي به دشت از 240 میلیون مترمكعب آب در سال به كمتر از 160 میلیون مترمكعب در سال رسیده است.
وی در پايان خاطر نشان کرد:کمیته تحقیقات شرکت آب منطقه ای تهران با توجه به حوضه عملکرد شركت و طرح های ملی که شركت اجرا نموده است، باید نقش پر رنگ و موثري را در سطح كشور و شركت مديريت منابع آب ايران ايفا نمايد.