وزیر نیرو گفت: ثبت حد نصابی تکرار نشدنی در حفاری پروژه های وزارت نیرو رخدادی بسیار زیبا در کشور و افتخاری ملی است که به دست توانمند متخصصان ایرانی رقم خورده است.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، مهندس "مجید نامجو" روز شنبه 18 شهریور ماه 91 در آیین پایان عملیات حفاری تونل انتقال آب از سرشاخه های دز به قمرود، به خروج چهار دستگاه تی بی ام تا پایان سال در طرح های وزارت نیرو اشاره کرد و گفت: این اتفاق، رخدادی بسیار زیبا در کشور است و افتخاری ملی محسوب می شود که به دست توانمند متخصصان ایرانی رقم خورده است.
وی با تشریح چهار مورد خروج دستگاه های حفاری در یکسال، گفت: دستگاه نخست از تونلی در غرب کشور با 14 کیلومتر حفاری در 28 اردیبهشت ماه سال جاری، دستگاه دوم در تهران و تونل کرج با 30 کیلومتر حفاری خارج شده و دستگاه سوم نیز دستگاهی است که امروز شاهد خروج آن بودیم؛ ضمن آنکه دستگاه چهارم در تونل کوهرنگ است که پیش بینی می شود تا پایان سال از تونل خارج شود.
وی با اشاره به مدال آوری های ورزشکاران ایران در رقابت های المپیک و پاراالمپیک، برگزاری موفق اجلاس غیرمتعهدها و طرح اتمام عملیات حفاری تونل انتقال آب از سرشاخه های دز به قمرود اشاره کرد و گفت: این روزها کشور پر از غرور ملی و افتخار است.
وزیر نیرو در ادامه به متوسط 250 میلی متر بارندگی در کشور اشاره کرد و افزود: از این میزان بارش، 75 درصد در مناطقی اتفاق می افتد که خیلی مورد استفاده نیست و تنها 25 درصد بارش های کشور در سطوح زراعی رخ می دهد.
وی همچنین به پنج سال خشکسالی پیاپی اشاره کرد و افزود: با تمام تمهیدات انجام شده، تنها 20 میلیارد متر مکعب در کشور آب ذخیره شده است و در زمان کنونی کشورهایی مانند عراق، ترکیه و افغانستان از ذخایر آبی بیشتری نسبت به کشورمان برخوردار هستند.
نامجو به 43 درصد کاهش روان آب های کشور در مقایسه با درازمدت اشاره کرد و گفت: تغییرهای اقلیمی چاره ای برای ما نگذاشته است جز اینکه بیش از پیش خود را آماده کنیم و با استفاده از انتقال آب از یک حوضه به حوضه دیگر، امکان استفاده از آب را یک نیاز ملی است برآورده سازیم.
وی با بیان اینکه باید اشتباه های گذشته را پذیرفته و جلوی اشتباه های آینده را بگیریم، گفت: یکی از اشتباه های گذشته این بود که شرکت های آب استانی تشکیل شدند که این تصمیم اشتباه و غلط بوده است.
وی با اشاره به اینکه به موضوعی مانند آب نباید محلی نگاه کرد، گفت: آب نیز مانند نفت موضوعی ملی است که اگر به صورت محلی نگاه شود، موجب ایجاد تنش های اجتماعی می شود و ابعاد امینت ملی به خود خواهد گرفت.
نامجو تصریح کرد: باید کارهایی که در برنامه پنجم توسعه در بخش آب شده است، دنبال شود و آب در سطح حوزه ای مدیریت شود.
وی تصویب و تشکیل شورای عالی آب و حضور رییس جمهوری در این شورا را از دستاوردهای دولت دهم در بخش آب دانست و گفت: مصوبه های خوب این شورا و تخصیص 12 هزار میلیارد ریال در سال 90 و 28 هزار میلیارد ریال در سال 91 برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی از دستاوردهای این شورا است.
نامجو مطالعه های طرح جامع آب و پیگیری انتقال حوضه به حوضه آب را نیز از مصوبه های مهم این شورا اعلام کرد.
وی افزود: تاکنون برای طرح انتقال آب از سرشاخه های دز به قمرود 11 هزار میلیارد ریال هزینه شده است و دو هزار میلیارد دیگر نیز نیاز است.
وزیر نیرو مزایای این طرح را برای 10 شهر و 100 روستا دانست و گفت: پیگیری طرح های انتقال آب در همین دولت و اتمام مباحث باقی مانده از طرح انتقال آب از سرشاخه های دز به قمرود از مواد مهمی است که باید به آن توجه شود.
وی در پایان از همه دست اندرکاران طرح به ویژه شرکت سابیر، مهاب قدس، مدیر عامل شرکت آب منطقه ای تهران، مردم استان هایی که در این طرح همکاری کردند به ویژه استان لرستان و فرماندار الیگودرز، قدردانی و تصریح کرد: باید تلاش شود زمانی که از این طرح بیرون آمدیم، همه کارهایی که در حاشیه طرح قول داده شده بود، انجام شود.