در نشست با جمعی از بانوان شرکت عنوان شد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، "مریم خندابی" در نشستی که به مناسبت فرارسیدن سالروز ازدواج آسمانی حضرت فاطمه زهرا (س) و حضرت علی (ع) برگزار شد، در جمع بانوان شرکت با بیان این مطلب اظهار کرد: انسان ها در زندگی خود ، از دیگران تأثیر میپذیرند و بر آنها تأثیر میگذارند. در یک خانواده، از والدین گرفته تا فرزندان، در شکلگیری شخصیّت و خُلق و خوی یکدیگر مؤثّر واقع میشوند.
وی با بیان اینکه عوامل بسیاری در تحکیم بنیان خانواده و سرزندگی آن مؤثّرند، عنوان کرد: این عوامل شامل نظم و انضباط، وجود روحیة مشورت در خانواده، صبر و پایداری زندگی، روحیة عفو و گذشت، حاکمیّت صداقت در فضای خانواده ، پرهیز از سوء ظن، رازداری و وفاداری، حلم و بردباری، ترس از کیفر الهی، دوری از افراط و تفریط، تواضع، دوری از سختگیری و اسراف و نیز احسان به پدر و مادر می باشند.
خندابی با اشاره به اینکه «تحکیم خانواده»، ریشه در اهمیّت نهاد خانواده دارد، تصریح کرد: نهاد مقدّس خانواده، رکن بنیادین اجتماع بشری و محمل فرهنگهای گوناگون است تا آنجا که سعادت و شقاوت امّتها، مرهون رشادت و ضلالت خانواده میباشد.
وی تاکید کرد: مقصود از تحکیم خانواده، فراگیری اصل اعتدال میان همگان، حاکمیّت اخلاق و حفظ حقوق همة اعضاست. اگر هدف از برقراری زوجیّت و تشکیل خانواده، به تعبیر قرآن، «سکونت و آرامش اعضا» است، لازم است که همة رفتارها و تعاملها در راستای تحقّق این هدف باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص مقوله ارتباطات در خانواده بیان کرد: هدف از ارتباطات ایجاد توانایی های لازم، درک بهتر و بیشتر از خویشتن، درک بیشتر و و بهتر دیگران و ارتباط موثر با دیگران و تفهیم و تفاهم با آن ها می باشد.
خندابی با تاکید بر اینکه صحبت کردن مهم ترین عامل برای ایجاد ارتباط میان اعضای خانواده است، ادامه داد: یکی از مباحثی که در حرف زدن موثر است این است که تکنیک گفتار داشته باشیم.
وی همچنین افزود: زمانی که ارتباط کلامی در خانواده وجود ندارد، به شخصیت و روح آسیب زده و مرگ عاطفی را در خانواده ها رقم می زند.
خندابی در پایان تاکید کرد: از کوره در رفتن در مقابل صحبت های همسر، عدم صداقت، حالت دفاعی گرفتن، زود عصبانی شدن و فضای سرد و بی روح از جمله دلایل عدم ارتباط کلامی در خانواده محسوب می شود.