به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، "سید حسن رضوی" با اعلام این مطلب اظهار داشت: تونل یکی از شیوه های اصولی و مدرن و با بهترین پدافند غیر عامل و دوران بهره برداری در زمینه انتقال آب است که متخصصان شرکت علی رغم پیچیدگی های فراوان در طول چهل سال گذشته موفق به طراحی و اجرای آن در نفاط مختلف کشور شده اند و شرکت آب منطقه ای تهران در این خصوص بالاترین و بهترین عملکرد را در میان سایر شرکت های آب منطقه ای کشور را داشته است.
وی با بیان اینکه پیش از انقلاب تنها یک تونل به طول 19 کیلومتر در محدوده عملکرد شرکت آب منطقه ای تهران وجود داشت، افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی به همت متخصصان ایرانی 11 رشته تونل انتقال آب به طول 116 کیلومتر توسط شرکت آب منطقه ای تهران مطالعه، طراحی و اجرا شده است که از مهمترین آن ها می توان به تونل انتقال آب از سرشاخه های دز به قم به عنوان طولانی ترین طونل انتقال آب خاورمیانه و همچنین تونل انتقال آب از سد امیرکبیر به تهران اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران با اشاره به اینکه تونل انتقال آب از سرشاخه های دز به قم به طول 51 کیلومتر توسط این شرکت اجرا شده است، تصریح کرد: این تونل که طولانی ترین تونل انتقال آب خاورمیانه محسوب می شود 181 میلیون متر مکعب در سال از نیاز آبی 10 شهر و 100 روستای نواحی خشک مرکزی کشور را تامین می کند.
وی ادامه داد: قطر این تونل 3.8 متر و ظرفیت آبگیری آن 23 مترمکعب در ثانیه است که برای حفاری آن از سیستم مکانیزه و با دستگاههای تی.بی.ام استفاده شده است.
رضوی از تونل انتقال آب از سد کرج به تهران به عنوان یکی از اقدامات مهم شرکت آب منطقه ای تهران برای تامین آب این کلان شهر یاد کرد و گفت: این تونل به تونل 29 کیلومتر به طور مستقیم آب را از سد امیرکبیر به بالاترین رقوم تهران منتقل می سازد تا دیگر نیاز به پمپاژ آن نباشد و این پروژه نیز یکی از طرح های منحصر به فرد است که به دست متخصصان توانمند کشور محقق شده است.
وی در پایان گفت: شرکت آب منطقه ای تهران در مجموع 116 کیلومتر تونل را پس از پیروزی انقلاب اسلامی در تهران و استان های همجوار جهت تامین آب مورد نیاز شهرها اجرا کرده است.