به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، "مصطفی عباسی" با اعلام این مطلب اظهار کرد: با عنایت به بارندگی شدید در شهرستان فیروزکوه، با وقوع سیل خساراتی در مناطق انزها و آتشان با شدت بیشتر و مناطق مزداران و دهگردان با شدت کمتر به وقوع پیوست که خوشبختانه منجر به صدمه و یا تلفات جانی نگردید.
وی افزود: بارندگی به طور گسترده در کل شهرستان به وقوع پیوست که سیلاب ناشی از شدت بارندگی در حوزه بالادست سد نمرود (رودخانه های قزقن چای و فرح رود) توسط سد مخزنی نمرود تعدیل شده و به همین علت رودخانه حبله رود در مناطق مزبور شکل طغیانی نداشته، در اکثر مسیر جریان بدون آسیب به باغات، در مسیر اصلی خود جریان داشته و بعضاً در برخی نقاط رسوباتی در داخل باغات مشاهده شد.
عباسی با بیان اینکه به علت شیب زیادکوه های مجاور، ناپایدار بودن ذرات متشکله کوه و مسیل های روستاهای مزبور، بارندگی روز گذشته باعث فرسایش زیاد کوه های مجاور جاده و بافت روستاهای مزبور شده، تصریح کرد: این امر موجب باعث انباشت زیاد رسوبات در داخل جاده (بسته شدن سه نقطه از جاده اصلی) و کوچه ها شد.
مدیر امور آب فیروزکوه همچنین یادآور شد: از طرفی نبود سازه های تقاطعی و یا وجود سازه های غیر فنی، جهت عبور سیل و رسوبات ناشی از آن هرساله باعث تجمع رسوبات در سطح جاده اصلی و مختل شدن عبور و مرور و تحمیل هزینه های اضافی جهت لایروبی و پاکسازی رسوبات ناشی از سیل می گردد. بارندگی های بهار امسال نیز در دو نوبت موجب خساراتی مشابه موارد فوق الذکر در روستاهای انزها و آتشان گردید.
وی با اشاره به اینکه حضور به موقع اکیپ گشت و بازرسی امور از اولین ساعات شروع بارندگی به همراه گروه های جهادی سپاه فیروزکوه در اولین لحظات آبگرفتگی و انسداد جاده ها و معابر روستاهای این منطقه که کمک شایانی به باز شدن راهها و معابر کرد را نشان از آمادگی و انجام وظیفه ایشان دانست و خاطر نشان کرد: با توجه به موارد مطروحه، جانمایی بافت روستا و هدایت آن به مناطق کم خطر، احداث سیل بند در نقاط حادثه خیز و همچنین احداث سازه های تقاطعی، لایروبی کالورت ها و مسیل ها و همچنین تخلیه رسوبات تجمع یافته در پشت سیل بند ها می تواند منجر به کاهش چشمگیر خطرات ناشی از وقع سیلاب گردد.