بیش از 50 درصد از چاه های طرح انتقال آب از جنوب تهران به رباط کریم به طور مداوم در مدار بهره برداری است.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، مهندس "خسرو ارتقایی " مدیرعامل شرکت گفت: طرح انتقال آب از میدان محمدیه به رباط کریم شامل 119 حلقه چاه، 32 کیلومتر خطوط جمعآوری آب، 12 کیلومتر تونل و 28 کیلومتر کانال روباز میباشد که بیش از 50 درصد این چاه ها به طور مداوم در مدار بهره برداری قرار دارد.
وی در مورد هدف اصلی طرح نيز اظهار كرد: تامین آب کشاورزی بالغ بر 100 میلیون مترمکعب در سال، از چاه های واقع در جنوب تهران و انتقال آن به دشت های اسلام شهر، شهریار و رباط کریم، به منظور تامین آب کشاورزی 10 هزار و 100 هکتار از اراضی دشت های مذکور از اهداف اصلی طرح است.
وی با اشاره به اینکه چاه های مذکور سالیانه 50 میلیون مترمکعب آب کشاورزی مورد نیاز اراضی تحت پوشش چهار شهرستان اسلامشهر، شهریار، بهارستان و رباط کریم را تأمین میکند، افزود: نظر به لزوم تأمین به موقع آب کشاورزی این اراضی، انجام تعمیرات دورهای و رفع مشکلات پیش آمده در هر یک از اجزای طرح و تأسیسات مربوط به آن ضروری است.
ارتقایی در ادامه گفت: از آنجا که چاه های طرح به صورت خوشه ای توسط خطوط جمعآوری آب استحصال شده و به تونل اصلی انتقال آب متصل می شود، احتمال بروز نشت آب در هر یک از خطوط، منجر به خارج شدن تعدادی از چاه ها از مدار بهره برداری شده است که می بایست نسبت به مرمت و بازسازی آن ها اقدام لازم صورت پذیرد.
ارتقایی همچنين تصریح کرد: به همین منظور از محل اعتبارات طرح مرمت و بازسازی، در هر سال مبالغی جهت رفع نشتیهای احتمالی اختصاص می یابد و تلاش بر این است تا در روند بهرهبرداری وقفه ایجاد نشده و آب کشاورزی اراضی تحت پوشش به صورت مطمئن و پایدار جهت استفاده کشاورزان تأمین شود.
طرح مرمت و بازسازی تأسیسات آبی در انتظار تخصیص اعتبارات
مهندس ارتقایی در بخش ديگري از سخنان خود، گفت: طرح مرمت و بازسازی تأسیسات آبی در دست بهره برداری، یکی از طرح های مهم و کلیدی شرکت آب منطقهای تهران است که با توجه به عمر بالای تأسیسات در دست بهره برداری از جایگاه ویژهای برخوردار است.
وی وظیفه خطیر این طرح را در مرمت و بازسازی سدهای امیرکبیر، لتیان، لار و طالقان و شبکههای آبیاری و زهکشی ورامین، کرج و کردان به منظور بهره برداری بهینه و پایدار آن ها بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: در سال جاری به دلیل کاهش اعتبارات طرحهای عمرانی، اعتبار این طرح نیز کاهش يافت و علیرغم اعلام نیاز 50 میلیارد ریالی برای پروژه های پیشبینی شده در سال 91، تاکنون با حدود 20 درصد از این اعتبارات در قالب موافقت نامه طرح تصویب و ابلاغ شده است.
ارتقایی تخصیص اعتبار طرح را حدود 23 درصد و معادل دو میلیارد و300 میلیون ریال اعلام کرد و گفت: بر اساس پیگیری های به عمل آمده هفت میلیارد ریال از محل اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای به طرح مرمت و بازسازی اختصاص داده شده که موافقت نامه مربوطه در حال مبادله با استانداری تهران مي باشد.
وی در پایان تصریح کرد: مرمت و بازسازی ایستگاه های حفاظت کاتدیک خط انتقال آب طالقان به آبگیر بیلقان و اجرای عملیات میکروژئودزی سدهای امیركبیر و لار و اجرای عملیات رفع نشت چاه های انتقال آب جنوب تهران از پروژه های اولویت دار شرکت آب منطقه ای تهران در سال جاری بوده که در دست اقدام می باشند.