در کارگاه آموزشی به مناسبت دهه مبارک فجر مطرح شد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، "رضا بازرگان" در کارگاه آموزشی مهارت های زندگی که روز گذشته (18 بهمن ماه) با هماهنگی دفتر امور بانوان شرکت به مناسبت دهه مبارک فجر با حضور بانوان برگزارشد، با اعلام این مطلب اظهار کرد: مهارت های زندگی شخص را برای روبهرو شدن با مسایل روزانه زندگی، افزایش تواناییهای روانی، اجتماعی و بهداشتی آماده میکند، به نحوی که افراد همزمان با یادگیری تسلط و استقرار در این مهارتها علاوه بر رسیدن به آرامش و تعادل در زندگی فردی و اجتماعی به ایفای نقش در زندگی خود میپردازند.
وی ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت مهارت های زندگی را توانایی انجام رفتار سازگارانه و مثبت می داند به گونهای که فرد بتواند با چالش ها و ضروریات زندگی روزمره خود کنار بیاید.
بازرگان با بیان اینکه مهارت های زندگی هم به صورت یک راهکار ارتقای سلامت روانی و هم به صورت ابزاری در پیشگیری از آسیبهای روانی و اجتماعی مبتلا به جامعه نظیر اعتیاد، خشونتهای خانگی و اجتماعی، آزار کودکان و موارد مشابه قابل استفاده است تصریح کرد: این مهارت ها به افرادکمک میکنند تا مثبت عمل نموده، هم خودشان و هم جامعه را از آسیبهای روانی و اجتماعی حفظ کرده و سطح بهداشت روانی خویش و جامعه را ارتقاء بخشند.
این استاد دانشگاه در ادامه با تاکید بر اینکه در زندگی خانوادگی باید سیستم وظیفه مدار را کنار گذاشت، عنوان کرد: در این سیستم صمیمیت موجود در فضای خانه از بین رفته و افراد خانواده بر اساس وظایف تعیین شده خود عمل کرده و انجام تعهدات بیشتر از آن را لازم نمی دانند که این امر موجب آسیب به بنیان خانواده می شود.
وی افزود: در یک زندگی خوب و واقعی "من" تبدیل به "ما" می شود و تک تک افراد در مقابل یکدیگر احساس مسوولیت می کنند.
بازرگان تربیت فرزندان در خانواده را بسیار مهم قلمداد کرد و گفت: در برخورد با فرندان باید 80 درصد صمیمی و 20 درصد قاطعانه جلو رفت و والدینی که خشم را به خشونت در خانواده تبدیل نمی کنند همواره مورد ستایش واقع می شوند.
وی اضافه کرد: در تربیت فرزندان باید تحسین جایگزین تشویق شود، چرا که در تشویق کردن همواره سطح انتظارات بالا رفته و انجام دادن کار نیک در ذات و درون بچه ها نهادینه نمی شود.
بازرگان نحوه انتقاد همسران از یکدیگر را یکی از مهارت های مهم فردی در زندگی دانست و بیان کرد: اولویت بندی در تذکر و انتقاد بسیار مهم می باشد. در جریان انتقاد ابتدا بایستی ویژگی های مثبت طرف مقابل گفته شده و در ادامه خواسته و دیدگاه های خویش را بیان نماییم.
وی ادامه داد: بر اساس اصول روانشناسی بهترین تیپ شخصیتی در انتقاد از دیگران تیپ شخصیتی" صریح بانزاکت" است که شخص با رعایت ادب و احترام انتقاد خود را آشکارا بیان می کند.
بازرگان در پایان اثرهای فراگیری مهارت های زندگی راتقویت اعتماد به نفس، درک متقابل و رضایت خاطر عنوان و خاطر نشان کرد: با فراگیری این مهارت ها احساس سودمندی و مفید بودن بیشتری نموده و به دنبال آن تقویت رشد اجتماعی، روحی، روانی و عاطفی موجبات آسایش و آرامش را در نهاد خانواده فراهم می آورد.