با هدف سرمایه گذاری صورت گرفت؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، روز یکشنبه (31 مردادماه 95) نشستی با حضور مدیرعامل ،معاون طرح و توسعه، مدیر دفتر فنی، رییس گروه تجهیز منابع مالی، مجریان و کارشناسان مربوطه، مدیران و مسئولان شرکت کیسون و شرکت ژاپنی متیتو (به عنوان شریک کیسون)، در سالن کنفرانس شرکت برگزار گردید.
در ابتدای جلسه مهندس ارتقایی ضمن خوشآمدگویی، از ابراز تمایل مشارکت کیسون-متیتو برای مشارکت در سرمایهگذاری و اجراء طرحهای آب منطقهای تهران، استقبال نموده و تصریح کرد: هدف ما از ایجاد همکاری با این شرکت ژاپنی، سرمایهگذاری در تصفیهخانه ششم تهران و همچنین ساماندهی آبهای سطحی جنوب تهران به عنوان طرح های اولویت دار می باشد.
ارتقایی همچنین ادامه داد: شرکت کیسون راه کارهایی همچون فاینانس داخلی برای مدول اول
و بهره برداری از آن و فاینانس خارجی و یا BOT همراه با خرید تضمینی محصول جهت تأمین مالی و اجرای مدول دوم تصفیهخانه ششم را در نظر داشته باشند.
سپس نماینده شرکت کیسون به معرفی شرکت متیتو پرداخت و عنوان کرد: متیتو یک شرکتی ژاپنی است که سهامداران عمده آن، بانک Jibicو شرکت میتسوبیشی بوده و عمده فعالیت آن در حوزههای تصفیه آب و فاضلاب، تولید مواد شیمیایی، حمل و نقل ریلی و سرمایهگذاری انرژی است. شرکت MUL زیرمجموعهای از شرکت متیتو می باشد که به صورت تخصصی در حوزه تهیه و توزیع آب از جمله ساخت تصفیهخانهها و تولید مواد شیمیایی برای تصفیه آب فعالیت دارد.
نماینده شرکت کیسون همچنین اشاره کرد: با هدف سرمایهگذاری در ایران شرکت کیسون با شرکت MULتفاهمنامه همکاری منعقد نموده است. به این صورت که 20 درصد از سرمایهی لازم توسط هریک از این دو شرکت تأمین مالی و مابقی به روش BOT و یا در صورت امکان با واسطه شرکت متیتو، از تسهیلات بانکهای ژاپن (از جمله وامهای کمبهره با بازپرداخت بلندمدت یا همان Soft Loan) برای سرمایهگذاری استفاده شود.
وی ادامه داد: از دیگر روشهای سرمایهگذاری مدنظر مشارکت کیسیون یکی از روشهای مشارکت عمومی-خصوصی میباشد.
در ادامه مهندس شفیعی مشاور تأمین منابع مالی شرکت، درباره روش های مورد پیشنهاد این دو شرکت تاکید کرد: از روشهای مدنظر آن ها در رابطه با پروژههای تصفیهخانه ششم تهران، BOT خودگردان و یا فاینانس داخلی (ماده 56) و همچنین در رابطه با تأمین مالی اجرای طرح ساماندهی آب های سطحی جنوب تهران روش فاینانس خارجی ، یا اعطای حقفروش پساب و یا واگذاری بخشی از پساب طی مدت معین به سرمایهگذار میباشدکه این روشها به صورت موازی در کنار سازوکار مربوط به ماده 27 پیگیری می شوند.
در ادامه جلسه "آیزاوا" قائممقام شرکت میتسوبیشی در ایران، با بیان اینکه Soft Loan یکی از تسهیلات کم بهره کشور ژاپن برای توسعه و بهداشت در کشورهای شرق آسیا میباشد، گفت: فرآیند جذب سرمایه از طریق درخواست رسمی توسط دولت کشور درخواستکننده از دولت کشور ژاپن به همراه توجیه پروژه مدنظر انجام می شود. در ضمن پروژه باید در مناقصه بینالمللی به فراخوان گذاشته شده و در صورت موافقت در اخذ تسهیلات، اولویت با انتخاب پیمانکاران ژاپنی در اجرای این طرح
می باشد.
گفتنی است، شرکت آب منطقه ای تهران در راستای اجرای سیاستهای نوین دولت مبنی بر کاهش وابستگی طرحهای عمرانی بر اعتبارات بودجه عمومی و افزایش بکارگیری سرمایه بخش خصوصی در طرحهای توسعهای کشور، اقدام به بررسی و پیگیری ظرفیتهای قانونی موجود جهت آمادهسازی طرحها برای واگذاری سرمایهگذاری و اجراء توسط بخش غیردولتی نمودهاست. یکی از اقدامات این شرکت، برگزاری جلسات متعدد باسرمایهگذاران داخلی و خارجی علاقهمند جهت دریافت نقطهنظرات و پیشنهادات آنان در تحقق دستیابی به این هدف میباشد.