مدیر عامل شرکت آب منطقه ای تهران عنوان کرد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، مهندس "خسرو ارتقایی" در روز دوشنبه (20 اردیبهشت ماه 95) در اولین کنفرانس ملی احیاء و ساماندهی رودخانه های شهری که با حضور معاون وزیر نیرو، معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، تعدادی از اعضاء شورای اسلامی شهر و چند مهمان خارجی در مرکز همایش های بین المللی رایزن برگزار شد با اعلام این مطلب ،اظهار کرد: احیاء رودخانه های شهر تهران یک ضرورت اجتناب ناپذیر تلقی می شود که برای رسیدن به این امر مهم همکاری تمامی دستگاه ها ضروری به نظر می رسد.
وی با اشاره به اینکه هدف شرکت آب منطقه ای تهران ایمنی در برابر سیلاب، حفظ سلامت عمومی، حفظ منابع آبی، محیط زیست و زیبایی منظر شهری است ،تاکید کرد: بر اساس نشست هایی که با شهرداری و شرکت مدیریت منابع آب ایران داشته ایم کنترل رودخانه ها از سرشاخه ها به منظور جلوگیری از تغییر رژیم طبیعی
رودخانه ها در دستور کار قرار گرفته است.
ارتقایی همچنین افزود: ضرورت فرهنگ سازی در این خصوص توسط مدیران دولتی و بخش خصوصی برای شهروندان که در طرح جامع تفضیلی شهر تهران هم آمده است مهم به شمار می آید.
ارتقایی ادامه داد: خوشبختانه اقدامات خوبی در ارتباط با رودخانه های شهر تهران به خصوص کن، فرحزاد و جاجرود صورت گرفته است چرا که در گذشته تصرفات زیادی را در حاشیه سد لتیان و رودخانه جاجرود شاهد بودیم که با جمع آوری مستحدثات غیرمجاز و با همکاری شهرداری تهران طرح مربوط به ساماندهی این منطقه در حال انجام است.
ارتقایی با یادآوری اینکه حدود 140 میلیون متر مکعب آب از رودخانه های شمال تهران وارد شهر می شود،تصریح کرد: بر این میزان بالغ بر 150 میلیون متر مکعب رواناب نیز افزوده می شود.
ارتقایی با بیان اینکه در جنوب تهران بالغ بر 300 میلیون متر مکعب در سال فاضلاب داریم وشرکت آب منطقه ای تهران نیزطرح ساماندهی آب های جنوب تهران را با استفاده از مشاورین توانمند تهیه کرده است گفت: با اجرایی شدن این طرح بالغ بر 220 میلیون متر مکعب از این فاضلاب ها با احداث دو تصفیه خانه و یک سدتنظیمی در پایین دست منطقه ساماندهی شده و مانع از استفاده فاضلاب خام برای مصارف زراعی خواهد شد.
وی ادامه داد: شهرداری تهران اکنون 200 میلیون متر مکعب آب از منابع زیرزمینی برای توسعه فضای سبز و نگهداری و زیباسازی شهر تهران استفاده می کند.
ارتقایی در خصوص جمع آوری آب باران در سطح شهر تاکید کرد: اگر بتوانیم آب باران را به جای نفوذ در شبکه های آب سطحی و فاضلاب در سفره های آب زیرزمینی وارد کنیم موجب می شود تا آب به قیمت ارزان تری برای مصارف شهری استحصال شده و به مصارف گوناگونی برسد.
وی در پایان از برگزارکنندگان این همایش قدردانی و اظهار امیدواری کرد: این همایش ها همچنان به شکل قاطع و مصمم ادامه یافته تا تمدن کهن شهر تهران که با رودخانه های آن ارتباط دوسویه دارد حفظ شود.