در شش ماه گذشته انجام شد؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، مهندس "مصطفی دهقان" امروز (چهارشنبه) اظهار کرد: از ابتدای سال 94 تا ابتدای هفته دوم آبان ماه امسال بیش از 530 حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان تهران، بر اساس قانون و با اخذ دستور قضایی پر و مسلوب المنفعه شده است.
به گفته وی، تعدادی از چاه های غیرمجاز مذکور با توجه به توجیه شدن مالک از سوی ادارات منابع آب شهرستان ها به صورت داوطلبانه و گاه با هزینه خود مالک مسدود شده است.
وی اضافه کرد: در مجموع با پر و مسلوب المنفعه شدن دو هزار حلقه چاه غیرمجاز در استان تهران سالانه 90 میلیون مترمکعب از برداشت آب های زیرزمینی زیرپوشش شرکت آب منطقه ای تهران جلوگیری می شود.
دهقان با اشاره به اینکه ذخایر آبی در دشت های استان تهران و دشت های زیرپوشش شرکت آب منطقه ای تهران شرایط مساعدی ندارند، گفت: بیشترین چاه های غیرمجاز حفر شده مربوط به دشت تهران-شهریار و ورامین می باشد که به ویژه با اجرایی شدن طرح احیاء و تعادل بخشی آب های زیرزمینی، برخورد قانونی با متخلفین و مسدود نمودن چاه های غیرمجاز در این دشت تشدید شده و تعداد 500 حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده است.
وی با بیان اینکه این طرح، امسال، در دو دشت مهم استان تهران شامل "ورامین" و "تهران-کرج-شهریار" به عنوان پایلوت اجرا می شود،گفت: در سال جاری، در دشت های مذکور بیش از 377 حلقه چاه غیرمجاز پر و مسلوب المنفعه شده که این تعداد برخورد با تخلفات در مقایسه با سال گذشته 150 درصد رشد داشته است.
دهقان سپس تصریح کرد: همچنین از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 215 دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاه های مجاز کشاورزی و صنعت نصب شده است تا از اضافه برداشت آب از این چاه ها جلوگیری بعمل آید.
وی یادآور شد: بر اساس طرح ملی احیاء و تعادل بخشی که در استان تهران نیز اجرا می شود، حدود یک هزار و 200 حلقه چاه باید به کنتورهای هوشمند مجهز شوند که این برنامه نیازمند اعتبارات مناسب می باشد.
مدیر دفتر حفاظت و بهره برداری منابع آب شرکت آب منطقه ای تهران در پایان اظهار کرد: در صورت تامین اعتبارات لازم در استان تهران، انتظار می رود تا پایان سال 94 بیش از دو هزار حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان پر و مسلوب المنفعه شود.