مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران تاکید کرد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، مهندس "خسرو ارتقایی" امروز (شنبه) در سومین نشست شورای حفاظت از منابع آب استان تهران که در محل استانداری تهران برگزار شد، اظهار کرد: در استان تهران همانند بسیاری از استان ها چاه های غیرمجاز حق چاه های غیرمجاز را به صورت غیرقانونی برداشت می کنند و در واقع دست در جیب چاه های مجاز می کنند.
ارتقایی با بیان اینکه طبق قانون میزان برداشت آب از چاه های مجاز نیز باید سامان یابد، گفت: برداشت از چاه های مجاز با توجه به کاهش شدید منابع آبی و پایین افتادن آب سفره های زیرزمینی استان تهران باید بازنگری شده و کاهش یابد.
وی ضمن تاکید بر ضرورت اختصاص بودجه و اعتبارات مورد نیاز طرح ملی احیاء و تعادل بخشی، تاکید کرد: برنامه ریزی های لازم در زمینه اجرای طرح ملی احیاء و تعادل بخشی آب های زیرزمینی استان تهران انجام شده است و هماهنگی های مورد نیاز نیز با دستگاه های ذیربط صورت گرفته و اکنون باید وارد میدان شد و منطقه به منطقه و با کمک ادارات شهرستان ها فعالیت های اجرایی را آغاز نمود.
ارتقایی سپس اظهار امیدواری کرد: با اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی و در سال نخست اجرای طرح، حدود 90 میلیون مترمکعب از کسری 650 میلیون مترمکعبی سفره های آب زیرزمینی در استان تهران جبران شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران با بیان اینکه تلاش ها و راه های مختلفی برای جلوگیری از اضافه برداشت آب و همچنین برخورد با چاه های غیرمجاز در سطح استان تهران در حال انجام است، گفت: در همین راستا و با توجه به اینکه منطقه جوادآباد ورامین بیشترین چاه های غیرمجاز را دارد، با تلاش مدیر امور منابع آب شهرستان برنامه بازدیدی برای مسوولان دستگاه قضایی و رئیس دادگاه بخش جوادآباد برگزار شد تا با وضعیت دشت بحرانی ورامین و فرونشست های دشت و همچنین کاهش شدید منابع آب های زیرزمینی از نزدیک آشنا شوند.
وی ادامه داد: این برنامه سبب شد تا دستور مستقیم قضایی مبنی بر توقیف هرگونه فعالیت غیرمجاز توسط دستگاه های حفاری و همچنین برخورد و مسدود کردن چاه های غیرمجاز در سطح شهرستان با قاطعیت انجام شود.
ارتقایی در ادامه سخنان خود، با اشاره به اینکه هیچ چاه جدید اجازه حفر نخواهد داشت، اظهار کرد: با توجه به قانون هیچ چاه جدیدی اجازه حفر نخواهد داشت و این نخستین قدم برای احیای دشت ها و سفره های آب زیرزمینی استان تهران است. در گاه های بعدی باید ساماندهی برداشت آب توسط چاه های مجاز و تعادل بخشی این نوع از چاه ها و در نهایت جلوگیری از اضافه برداشت آب حرکت نماییم.