لزوم اجراي باروري ابرها در تهران با همكاري دستگاه هاي ذيربط

با هدف تامین آب مورد نیاز بخش کشاورزی و شرب، طرح بارورسازی ابرها در کشور  از سال  1353 آغاز و تاکنون به طور ناپیوسته ادامه  داشته است.

به گزارش روابط عمومي شركت آب منطقه ای تهران، مهندس "خسرو ارتقایی" مدیرعامل شركت آب منطقه اي تهران، گفت: مطالعه امکان سنجی باروري ابرها در هر منطقه در واقع راهکاری براي اجرای عملیات  بارورسازی است، بطوریکه  زمان، مکان  و ارتفاع میانگین تعداد پرواز براي اجرای عملیات بارورسازي را در اختیار  گروه  عملیاتی  قرارمی دهد.

به گفته وي، پیش بینی درصد افزایش بارش براي هر سامانه ابري با توجه  به خصوصیات آن در ساعاتی پیش از اجرای عملیات  قابل محاسبه  و تخمین  است.

ارتقايي سپس افزود: از سال  1377 تاکنون  مساله  بارورسازی  ابرها  به صورت علمی، تحقیقاتی و کاربردی  و با استفاده از فن آوري جدید  توسط مرکز باروری ابرها  انجام شده و همچنان ادامه  دارد.

وی با اشاره به وضعيت بارش ها در سال آبي جاري، اظهار داشت: از ابتداي سال آبي جاری (مهرماه) تاكنون حدود 125 میلیمتر بارندگی در حوزه عملكرد شركت ثبت شده است، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته اين ميزان 210 میلیمتر بود که در نتيجه بارش هاي امسال 40 درصد کاهش نشان می دهد.

ارتقایی از کاهش 100 میلیون مترمکعب آب مخازن سدهای تهران خبر داد وافزود: چنانچه در نیمه دوم سال، بارندگی های مناسبي نداشته باشیم مخازن آبی و ذخایر استراتژیک استان در پایان سال دچار نقصان خواهد شد.

وی همچنين اظهار داشت: تامین آب تهران حدود 70 تا 75 درصد بر اساس ریزش های جوی و موجودی سدها است و منابع آب زیرزمینی در شرایط بحرانی بیش از 30 تا 35 درصد وضعیت تامین آب را نمی تواند عهده دار شود.

ارتقایی با اشاره به وضعيت آب و هوايي حوزه  عملکرد شرکت  آب منطقه ای  تهران نيز گفت: علیرغم ریزش های جوی نرمال، به دلیل افزایش دما و در نتیجه آن، کاهش ذخیره  برفی مناسب، با کاهش میزان  آب مواجه هستيم، لذا  به منظور  جبران  آن از محل اعتبارات خشکسالی  استان تهران، طرح باروری ابرها در دستور کار قرار گرفت و اقدام به عقد قرارداد  باموسسه تحقیقات آب (مرکز  ملی  تحقیقات  ومطالعات باروری ابرها) نمودیم.

وی هزینه اجرای طرح را بالغ بر 13 ميليارد ریال اعلام و اظهار داشت: گزارش امکان سنجی، شامل انجام مطالعات آمایش سرزمین و محاسبات آماری بخش هواشناسی و هیدرولوژی منطقه مورد مطالعه با استفاده از منابع موجود در موسسه تحقیقات انجام شده و جمع آوری، تحلیل و تدوین داده ها نيز صورت گرفته و سپس به کارفرما تحویل شده است.

ارتقایی درباره انجام خدمات مطالعات امکان سنجی بارورسازی ابرها بر روی سامانه های ابرناکی استان تهران که مشتمل برامکان سنجی باروری ابرها، عملیات  اجرایی و ارزیابی می باشد گفت: دراجرای عملیات بارورسازی ابرها موانعی از جمله عدم مجوز پرواز بر فراز آسمان  تهران و عدم تخصیص منابع مالی مناسب،  وجود دارد كه اين عمليات را با مشكلاتي مواجه مي كند.

وی باروری ابرها را فن آوري نوين در سطح دنیا و تجربه اي جديد در کشورمان خواند و افزود: پروازهایی که در چند ماه اخیر داشتیم حاکی از آمادگی ما در اين حوزه است.

ارتقایی با اشاره به سابقه تاریخی مرکز ملي باروری ابرها، اظهار داشت: در اوایل پیروزی انقلاب این مرکز در سد لتیان مستقر شده بود که علت آن نيز مهم وحیاتی بودن تامین آب پایتخت بود كه پس از آن تصميم گرفته شد اين مركز در شهر یزد مستقر شود.

وی در پایان تصریح کرد: باتوجه به کاهش 40 درصدی بارش ها در سال آبی جاری نسبت  به سال آبی گذشته و متوسط درازمدت و همچنين آلودگی شدید هواي تهران، امید است در صورت افزایش پوشش ابر در سطح استان، با همکاری مناسب دستگاه هاي ذيربط بتوان عملیات اجرايی طرح باروري ابرها را به شكل مناسب اجرايي نمود.

 

کد خبر: 116
  تاریخ خبر : 15 بهمن 1391
 1253
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 254
  • بیشترین بازدید همزمان : 728
  • بازدید امروز : 28,533
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 17,043,308
  • آخرین به روزرسانی : 4 دی 1403 14:11:36
  • شناسه IP شما : 13.58.53.112

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : تهران، بلوار کشاورز، خیابان حجاب
  • کدپستی : 1415615441
  • تلفن : 02181751
  • فاکس : 02188966555
  • پست الکترونیکی : info[at]thrw.ir
  • پیامک : 50002405
  • تلفن گویا : 02181751