به منظور تسهیل در اندازه گیری دبی و افزایش دقت محاسبات، اولین پل تلفریک ساحلی نیمه اتوماتیک در ایستگاه هیدرومتری رودک جاجرودساخته شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، مهندس"داوود امیر حسینی" مدیر دفتر مطالعات پایه منابع شركت آب منطقه اي تهران، امروز (سه شنبه 28 شهريورماه 91) با اعلام این مطلب، گفت: با طراحی و احداث پل تلفریک ساحلی نیمه اتوماتیک، بدون نیاز به ورود مستقيم تكنسين به داخل رودخانه و یا سوار شدن بر روی گهواره سنتی، آبدهی رودخانه اندازه گیری می شود.
وی با اشاره به مزایای استفاده از دستگاه مورد نظر و اهمیت این ایستگاه در ورودی سد لتیان، افزود: در روش جدید، متصدی با داشتن دستگاه کنترل از راه دور مولینه كه وسيله اندازه گيري سرعت آب در يك نقطه مي باشد، بدون ورود مستقيم به رودخانه، اندازه گیری دبی را با دقت و امنیت بیشتر انجام می دهد.
امیرحسینی، ایستــگاه هیدرومتری رودک جاجرود راجزء ایستگاه های مبنای شركت آب منطقه ای تهران عنوان و اندازه گیری مداوم و مرتب را در دستور کار دفتر مطالعات پایه منابع آب ذکر کرد و اظهار داشت: اين دستگاه بدون نیاز به محاسبه هاي رياضي طولانی در کوتاهترین زمان، دبی لحظه اي واقعی رودخانه رامحاسبه و هوشمندانه به تکنسین مربوطه ارایه می نمايد.
وی اندازه گیری با این دستگاه در مقایسه با دستگاه سنتی را منطقی و اقتصادی اعلام کرد و گفت: هزینه ساخت این دستگاه 540 ميليون ريال بوده كه اين ميزان یک سوم هزینه دستگاه نیمه اتوماتیک OTT آلمانی است. همچنين اين دستگاه نخستين پل تلفریك ساحلی نیمه اتوماتيك در کل کشور محسوب می شود که مورد بهره برداری قرار گرفته است.
وی اندازه گیری سیل در بستر رودخانه را همواره با خطرات جدی همراه دانست و افزود: با توجه به مشکلات روش سنتی از جمله خطرهاي جانی متصدیان آماربرداري، استفاده از روش جدید، کارآمد و موجب تسهیل در اندازه گیری دبی و افزایش دقت در محاسبه و امنیت تکنسین و کارشناس مربوطه است.
وی در پایان اظهار داشت: با هماهنگی معاونت حوزه های آبریز شرکت مدیریت منابع آب ايران مقرر شد در آینده نزدیک، در سميناري نسبت به ارایه طرح مذکور در سطح کشور با محوریت شرکت آب منطقه ای تهران اقدام شود.
گفتني است، موقعیت مکانی ایستگاه هیدرومتری رودک جاجرود، با قدمتی بیش از 50 سال برروی رودخانه جاجرود احداث شده است. همچنين بستر رودخانه از نوع قلوه سنگ و عرض آن در محل ایستگاه حدود 17 متر و مساحت حوزه آبریز رودخانه جاجرود تا ایستگاه هيدرومتري نيز معادل 416 کیلومتر مربع می باشد.
آبدهی متوسط رودخانه برابر هفت و 38 صدم مترمکعب در ثانیه و حداکثر دبي لحظه ای اندازه گیری شده رودخانه مذكور نيز معادل 238 مترمکعب در ثانیه مي باشد.