به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، "علیرضا خانیزاد" در جلسه کمیته مدیریت بحران و پدافند غیر عامل با تاکید بر مطلب فوق، تصریح کرد: آمارها نشان می دهد که ویروس کرونا مجدد در کشور شیوع پیدا کرده و از این جهت، رعایت پروتکل های بهداشتی به منظور جلوگیری از شیوع این بیماری در شرکت امری ضروری است و تمامی همکاران باید به این موضوع توجه ویژه نمایند.
خانیزاد همچنین به وضعیت بارندگی و کم آبی در استان اشاره و تصریح کرد: برای عبور از شرایط خاص منابع آبی در کشور، مدیریت صحیح و اصلاح الگوی مصرف از سوی مسوولین و مردم باید مورد توجه قرار گیرد.
خانیزاد همچنین به لزوم ساماندهی شریان های حیاتی استان تهران به منظور جلوگیری از وقوع سیلاب های شهری و کاهش خطرات ناشی از آن اشاره و تصریح کرد: جهت انجام هر چه سریع تر این مهم، همکاری همه جانبه شهرداری امری ضروری است.
"جواد غفاری" مدیر دفتر مهندسی رودخانه ها و سواحل، در این جلسه در خصوص اسناد مالکیت اخذ شده برای بستر رودخانه های استان تهران، گفت: در یک ماه اخیر، با تلاش و پیگیری کارشناسان واحد آب های سطحی ، همکاری دفتر حقوقی و اداره ثبت اسناد و املاک استان، 19سند مالکیت برگی شش دانگ با مساحت بیش از هزار و 400 هکتار برای رودخانه های استان تهران، به نام دولت جمهوری اسلامی ایران و به نمایندگی شرکت آب منطقه ای تهران اخذ شد.
وی با اشاره به اینکه با تلاش و پیگیری همکاران دفتر مهندسی رودخانه ها و سواحل، طی یک سال گذشته، بیشترین میزان رفع تصرف ها از بستر و حرایم رودخانه های استان در چند سال اخیر به ثبت رسیده است، اظهار داشت: رصد، پایش و لایروبی نقاط حادثه خیز رودخانه های استان، به منظور ایجاد بستر مناسبی جهت عبور ایمن جریان آب در زمان وقوع سیلاب و جلوگیری از بروز خطرات احتمالی، با جدیت تمام در دستور کار این دفتر قرار گرفته است.
در ادامه جلسه، "سپیده الهامی منش" مدیر دفتر روابط عمومی شرکت، در خصوص اقدامات انجام شده در این دفتر جهت آگاه سازی جامعه از خطرات جدی شنا در دریاچه سدها و سایر تاسیسات آبی و کاهش میزان غرق شدگی ها اظهار کرد: همه ساله با آغاز فصل گرما شاهد حضور گردشگران و همشهریان در حاشیه رودخانه ها، دریاچه سدها و کانال های آبیاری و زهکشی به منظور شنا و گذران اوقات فراغت، هستیم و متاسفانه عدم آگاهی عمومی جامعه از خطرات جدی شنا در این تاسیسات آبی، باعث بروز حوادث دلخراش و جبران ناپذیری می شود.
الهامی منش با بیان اینکه سال گذشته تعدادی از هموطنان خود را به دلیل غرق شدگی در مخازن سدها، رودخانه ها و تاسیسات آبی از دست دادیم، تصریح کرد: نصب تابلو و بنرهای هشدار ممنوعیت شنا در دریاچه سدها و سایر مناطق ممنوعه و خطر آفرین، تهیه موشن گرافی و گزارش های تلویزیونی در راستای آگاه سازی مردم از خطرات جدی شنا در تاسیسات آبی از جمله اقدامات انجام شده توسط دفتر روابط عمومی می باشد.
"مهدی نظری" کارشناس دفتر حراست و امور محرمانه شرکت نیز در این جلسه، تصریح کرد: امور حراست سدها، در سال جاری به منظور حفاظت از جان شهروندان، تعداد اکیپ های گشت را افزایش داده و این اقدام به همین منوال ادامه خواهد داشت.
در ادامه، "محمود احمدی" کارشناس دفتر مدیریت بحران و پدافند غیر عامل نیز ضمن بیان توضیحاتی در خصوص پیش بینی های بلند مدت فصلی و ماهانه سازمان هواشناسی کشور در سه ماهه تابستان، تصریح کرد: طبق پیش بینی ها در فصل تابستان، در استان تهران بارندگی نخواهیم داشت و دمای هوا در این فصل بین نیم تا یک درجه بالاتر از نرمال خواهد بود.
وی با اشاره ادامه روند کاهش بارندگی در فصل پاییز و تداوم خشکسالی تا اواسط این فصل، افزود: تا اواسط آذرماه بارش مناسبی نخواهیم داشت و میزان بارندگی ها در غرب کشور تا 50 درصد کمتر از نرمال پیش بینی گردیده است و این آمار لزوم صرفه جویی در مصرف آب و مدیریت مصرف را بیش از پیش روشن می سازد.
گفتنی است در ادامه این جلسه نمایندگان دفاتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسیات آبی و برقابی و مطالعات پایه منابع آب به ارائه گزارشاتی در خصوص وضعیت ذخایر سدهای پنجگانه تامین کننده آب شرب استان تهران، میزان بارش ها و ذخایر برفی استان پرداختند.