به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، در این جلسه، "سیده شهناز هاشمی" معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری شهرستان شهریار، ضمن تشکر از اقدامات انجام شده توسط امور منابع آب شهریار، با اشاره به اهمیت حفاظت از منابع آبی، بر ضرورت تشکیل جلسات شورای حفاظت به صورت مستمر و پیگیری مباحث مطرح شده تاکید و اظهار کرد: برای مدیریت مصرف و حفاظت از منابع آبی با توجه به کاهش نزولات جوی، برنامه ریزی مدون و همراهی تمامی ارگان ها با امور منابع آب این شهرستان در حل مشکلات مرتبط با آب امری ضروری و مهم است.
هاشمی موضوع تخصیص پساب به بخش کشاورزی، صنعت و خدمات را یکی دیگر از برنامه های مهم طرح احیاء و تعادل بخشی برشمرد و تصریح کرد: تحقق کامل این امر، نیاز به برنامه ریزی و همکاری تمامی سازمان های ذیربط دارد.
وی با تاکید بر اهمیت رفع تصرفها در حریم و بستر رودخانه ها، به منظور جلوگیری از ساخت و ساز های غیر مجاز و توسعه باغات در بستر رودخانه ها، گفت: مشارکت در طرح های ساماندهی و لایروبی رودخانه های شهرستان، باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه جلسه "محمدرضا گیتی پژوه" مدیر امور منابع آب شهرستان های شهریار ، ملارد و قدس، ضمن ازائه گزارشی از اقدامات و اهداف این امور در خصوص حفاظت از منابع آبی، اظهار داشت: یکی از مهمترین اقدامات این امور در اجرای طرح تعادل بخشی آب های زیر زمینی، انسداد چاه های غیر مجاز و نصب کنتور های حجمی هوشمند بوده است که به طور جدی در دستور کار قرار دارد که ادامه این روند، نیازمند همکاری تمام دستگاه های مرتبط در این زمینه میباشد.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون، 74 مورد اصلاح و تعدیل پروانه بهره برداری چاه های کشاورزی شهرستان شهریار در امور منابع آب جنوب غرب استان تهران انجام شده است، افزود: همچنین تقلیل منصوبات چاههای کشاورزی و جلوگیری از اضافه برداشت و انسداد چاههای غیر مجاز بر اساس دستورالعملهای ابلاغی وزارت نیرو در جهت مدیریت منابع آب، یکی دیگر از اقدامات در حال اجرا توسط این امور است که همکاری هر چه بیشتر از سوی اداره جهاد کشاورزی شهرستان می تواند کمک شایانی در تسریع این اقدامات نماید.
گیتی پژوه با بیان اینکه افزایش تعداد چاه های غیر مجاز از تبعات تغییر کاربری اراضی کشاورزی است، گفت: طی پروژه انسداد چاه های غیر مجاز، از ابتدای سال جاری تا کنون، بیش از 50 حلقه چاه غیر مجاز در حوزه عملکرد این امور پر و مسدود گردیده است که 12 حلقه از چاه های مذکور، مربوط به شهرستان شهریار میباشد.
وی افزود: همچنین میزان مساحت رفع تصرف شده در حریم و بستر رودخانه های شهرستان شهریار، در سال جاری در حدود سه هزار مترمربع بوده است.
مدیر امور منابع آب شهرستان های شهریار، ملارد و شهرقدس، یکی از اولویت های این امور در بخش آب سطحی را بحث مقابله با نخاله ریزی و تصرف حریم و بستر مجاری آب های سطحی عنوان و تصریح کرد: با کمک و همکاری شهرداری این شهرستان، ساماندهی رودخانه ها و مجاری آب های سطحی تسریع می یابد.