به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، در ابتدای جلسه "محمدرضا خانیکی" مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت، پس از بیان شرح مختصری از تجربه سیلاب های مخرب حوضه های آبریز ورودی به شهر تهران، تصریح کرد: انجام مطالعات بارش رواناب با هدف پیش بینی الگوی جریان های سیلابی بر اساس پیش بینی های سازمان هواشناسی ، بسیار مهم و ارزشمند است.
خانیکی با تاکید بر لزوم پیش بینی حجم رواناب ها برای پیشگیری از وقوع سیلاب و ایجاد خسارات، گفت: از آنجایی که تهران شهری پر جمعیت با معماری خاص و فشرده به لحاظ نزدیکی ساختمان ها و تاسیسات شهری به ارتفاعات است و از سوی دیگر زمان تمرکز بسیارکم و همچنین وجود مشکلات مهمی از جمله ظرفیت آبگذری پایین مجرای بعضی از رودخانه هایی که از داخل شهر عبور می کنند، مستعد وقوع سیلاب های مخرب می باشد.
خانیکی افزود: مطالعاتی که در طی سال های قبل در این حوزه انجام شده نشان می دهد شهر تهران، در برابر سیلاب، شهری بسیار آسیب پذیر است و سابقه سیلاب های گذشته بر این موضوع صحه می گذارد؛ لذا اهمیت برگزاری چنین جلساتی برای تبادل اطلاعات و سوابق مطالعاتی همه مجموعه های تخصصی در خصوص افزایش ایمنی و مقابله با سیلاب و حفظ جان و مال مردم امری غیر قابل انکار است.
وی با بیان اینکه براساس مطالعات انجام شده و تبادل اطلاعات با سازمان های مربوطه، عمده نقاط حادثه خیز رودخانه های شهر تهران شناسایی گردیده ، گفت: از شهریور ماه سال1400، مطالعاتی در قالب مطالعات مدل بارش رواناب حوضه های آبریز منتهی به شهر تهران شامل رودخانه های کن، فرحزاد، دربند و گلابدره، دارآباد و درکه ، آغاز شده است.
خانیکی در پایان اظهار کرد: امید است با همکاری همه اعضا ، نتایج مطالعات بتواند دستاوردهای ارزنده ای را برای شهروندان شهر تهران به همراه داشته باشد.
گفتنی است، در ادامه جلسه مشاور پروژه ، گزارشی در خصوص اقدامات انجام شده و پیشرفت پروژه و همچنین اطلاعات مورد نیاز باقیمانده به منظور همکاری سایر دستگاههای عضوکارگروه ارائه نمودند.
همچنین "علیرضا مجیدی" رییس گروه مطالعات آب های سطحی دفتر مطالعات با توجه به موارد مطرح شده در جلسه پیشنهاد نمود که با توجه به اتمام مطالعات هشدار سیل توسط سازمان مدیریت بحران شهر تهران و پژوهشکده هواشناسی ، و با هدف صحت سنجی پیش بینی ها، هیدروگراف سیلاب در محل ایستگاه های هیدرومتری را به همراه پیش بینی کموگراف بارندگی ها همزمان با ارسال هشدار، در اختیار شرکت آب منطقه ای تهران قرار دهد و متعاقبا دفتر مطالعات پایه شرکت آب منطقه ای تهران ، بلافاصله نتایج اندازه گیری جریان های سیلابی و اطلاعات شبکه باران سنجی را جهت کالیبراسیون یا صحت سنجی مدل، در اختیار سازمان مدیریت بحران شهر تهران و پژوهشکده هواشناسی قرار دهد.